Voetbalclub SK Lierse roept haar doelman Cliff Mardulier op het matje. In een open brief aan de supporters schrijven voorzitter Leo Theyskens en manager Danny Aras dat de speler in de vroege namiddag de kans krijgt om te reageren op de aantijgingen uit de Panorama-uitzending 'De tackel van de maffia'.

In die uitzending werd Mardulier genoemd als één van de spelers die een rol speelden in het omkoop- en gokschandaal rond de Chinees Zheyun Ye.

In de open brief op de website van Lierse (www.lierse.be) zeggen Theyskens en Aras ook nog dat ze ,,geweldig geschokt en verontwaardigd" zijn over wat ze te zien kregen in het Canvas-programma. De clubleiding zegt ook dat ze ,,reeds maanden geleden" een intern onderzoek heeft opgestart en dat ze ,,reeds geruime tijd" de gerechtelijke diensten helpt de zaak uit te klaren.

,,Reeds maanden geleden werd door ons, na een grondig gevoerd intern onderzoek, actie ondernomen om dergelijke praktijken aan te klagen. Bovendien helpt de club sinds geruime tijd de gerechtelijke diensten met alle mogelijke middelen om voor eens en voor altijd een einde te maken aan deze laakbare praktijken", klinkt het.

Thyskens en Aras menen dat Lierse ,,één van de clubs is die door de aangetoonde gokpraktijken zware schade heeft opgelopen". ,,En niet alleen op sportief vlak. De leefbaarheid van de club zelf is in het gedrang gekomen door deze praktijken. Het kan voor ons absoluut niet door de beugel dat onze trouwe supporters, de Stad Lier, onze klanten, onze jarenlange sponsors, al onze bonafide medewerkers en vrijwilligers systematisch bedrogen worden door dit ’select gezelschap’ van corrupte jongleurs."

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig