De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) zal starten met een onderzoek na de Panorama-reportage 'De tackle van de maffia', zondag uitgezonden op Canvas, over de corruptie in het voetbal en de banden met de Chinese gokmaffia.

,,We zullen de spelers die in de reportage worden genoemd, ondervragen", vertelde bondsvoorzitter Jan Peeters. ,,Wel enkel de spelers die nieuw genoemd worden. Enkele vernoemden ondervroegen we al eerder, en die zeiden toen dat ze niets hadden gedaan, dus het heeft geen zin die opnieuw te ondervragen. De niet-spelers die genoemd worden, roepen we niet bij ons; we hebben enkel rechtsmacht over onze aangeslotenen".

Op Het Journaal op Eén vertelde bondsprocureur René Verstringhe maandagmiddag dat de bond eerder al wilde beginnen met een onderzoek, maar dat de onderzoeksrechter aan de bond toen vroeg dat niet te doen. Nu wil de bond toch niet wachten tot het strafrechterlijk onderzoek is afgerond omdat de feiten anders verjaard zouden kunnen zijn. De verjaringstermijn in het bondsreglement is drie jaar.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig