Beste kunstgras komt uit Dendermonde
Op het veld van de Broncox gaat het er niet altijd zachtaardig aan toe
DENDERMONDE - Tijdens de jaarlijkse conferentie van de Sports Turf Managers Association (STMA) in het Amerikaanse Orlando is het stadionveld van de Denver Broncos uitgeroepen tot beste veld in Amerika. Het DD GrassMaster-veld, een combinatie van natuurgras en kunstgrasvezels, is een gepatenteerd systeem van Desso DLW Sports Systems uit Dendermonde.
De STMA, de vereniging van Amerikaanse stadionmanagers, reikt jaarlijks awards uit voor de beste sportvelden van de Verenigde Staten. Deze prijsuitreiking geniet in de VS bijzondere uitstraling omdat het de professionelen zelf zijn, met name de stadionmanagers, die elkaars velden beoordelen. Zowel in de categorie ,,beste veld voor professioneel American Football'' als ,,beste veld voor professioneel voetbal'' kwam de grasmat van het Mile High Stadion, thuisbasis van NFL-club Denver Broncos, als winnaar uit de bus.

Desso DLW Sports Systems installeerde in 2001 het DD GrassMaster-systeem in het Mile High stadion. Ook andere Amerikaanse NFL-topclubs zoals de Pittsburgh Steelers, de winnaars van de Super Bowl, de Philadelphia Eagles en de Green Bay Packers spelen op dit systeem.

Ook in de europese voetbalstadions wordt gebruik gemaakt van de grasmatten van Desso DLW. Ondermeer Real Madrid en Liverpool spelen op kunstgras uit Dendermonde.