De Franse trainer Albert Cartier, vorig jaar bij La Louvière en nu bij FC Brussels, heeft gereageerd op de Panorama-reportage 'De tackel van de maffia', zondag uitgezonden op Canvas, over de corruptie in het voetbal en de banden met de Chinese gokmaffia.

Cartier vindt het ,,ontoelaatbaar" dat zijn naam werd genoemd in de uitzending. Hij zit vandaag samen met zijn advocaat, meester Spreutels, om te zien wat hij gaat doen.

Albert Cartier is een van de 14 personen die genoemd worden in de reportage en waarvan de makers weten ,,dat ze op de hoogte waren" van de praktijken en ,,dat ze een bepaald rolletje in het systeem hebben aanvaard".

Het gaat om trainer Paul Put (ex-Lierse, nu Moeskroen), Stéphane Pauwels (ex-manager La Louvière), trainer Albert Cartier (ex-La Louvière, nu Brussels), Gilbert Bodart (trainer La Louvière), Dusan Belic (ex-keeper Sint-Truiden), Chris Benoît (sportief manager La Louvière), Laurent Denis (advocaat La Louvière), Cliff Mardulier (Lierse), Jonathan Bourdon (Westerlo), de ex-spelers van La Louvière Gunther Van Handenhoven (nu Lokeren), Geoffray Toyes (nu Moeskroen) en Mario Espartero (nu Brussels) en de huidige spelers van La Louvière Fadel Mohammed Brahami en Martin Ekani.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig