La Louvière dient klacht in tegen VRT
Na een ontmoeting met de spelers heeft de voorzitter van eersteklasser La Louvière, Filippo Gaone, verklaard dat hij het vertrouwen in zijn staf en zijn spelers hernieuwd heeft. Laurent Denis, advocaat van de club en beschuldigd in de Panorama-reportage, verklaarde dat van zijn kant gerechtelijke stappen zullen gezet worden.

Denis en de eveneens genoemde sportief manager, Chris Benoît, zullen persoonlijk klacht neerleggen, en ook de club zal een klacht indienen wegens smaad. De klacht is enerzijds gericht tegen de VRT en anderzijds tegen de anonieme getuige in de reportage.

,,De uitzending steunt op niets", vertelde advocaat Denis maandagnamiddag. ,,Ze is gebaseerd op geen enkele redenering, op geen enkel bewijs, op geen enkele rechtvaardiging. Deze uitzending is schandaleus".

,,Onaanvaardbaar en laf"

Voor Denis is de situatie onaanvaardbaar. ,,Ik kan niet aanvaarden dat ik beschuldigd word zonder dat ik het woord krijg in deze uitzending. Ik ben geen spelersmakelaar, en ik heb geen enkele bestuurderspost bij La Louvière. Ik ben enkel de advocaat van de club en die van Filippo Gaone. Ik stond aan de grond genageld bij het kijken naar de uitzending, die enkel geruchten in het rond strooit via een persoon in een kelder. Het is zeer onaangenaam om door het slijk gehaald te worden zonder zich te kunnen verdedigen".

Ook Chris Benoit was erg verrast zijn naam te horen in de uitzending. ,,Ik weet absoluut niet waarom ik beschuldigd word. Dergelijk gedrag is laf en heel jammer. Dit kan leiden tot een klimaar van psychose en verdachtmakingen in het hele Belgische voetbal. Van het moment een speler een slechte actie maakt, zal men zich nu vragen beginnen stellen. Erg triest".

,,Geen contact meer met Allatta"

In La Louvière heerst er een sfeer van onbegrip. Iedereen probeert te begrijpen waarom enkel de Waalse club het doelwit is van de aanvallen. ,,Ik vrees dat die aanklachten komen van een vriend van de club. Het zou me pijn doen te weten dat het om iemand gaat uit onze regio", aldus Gaone, die zich ,,ter beschikking van het gerecht" stelt.

,,We hebben geen enkel professioneel contact meer met Pietro Allatta sinds de transfer van Proto werd afgesloten. Geen enkele van onze spelers heeft hem als manager", antwoordde Gaone op de vraag wat de band is van de Henegouwse club met Pietro Allatta, volgens de makers van de reportage een van de spilfiguren van de hele zaak.

Spelers zwijgen

De spelers van La Louvière wilden geen commentaar leveren. De voorzitter vroeg of ze in alle sereniteit konden gaan trainen. Van de twee huidige spelers van de club die werden genoemd in de reportage kwam enkel Martin Ekani naar het stadion. De geblesseerde Fadel Mohammed Brahami was afwezig.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig