LOS ANGELES- Miami Heat heeft zaterdagnacht in de Noord-Amerikaanse profbasketcompetitie een zesde opeenvolgende zege geboekt. Tegen de Chicago Bulls won de leider in de South East Division in eigen huis met 108-97, ondanks het feit dat Shaquille O’Neal in het derde quarter naar de kant moest omwille van foutenoverlast.
Gelukkig kon Heat rekenen op een sterke Dwyane Wade, die 25 punten scoorde. ,,Telkens Shaq er niet meer bij is, heb ik het gevoel dat ik een versnelling hoger moet schakelen. Vandaag was dat niet anders", getuigde hij. O’Neals invaller Michael Doleac vervulde zijn taak naar behoren en tekende voor zestien punten, een seizoensrecord. ,,Michael Doleac is de beste backup ter wereld", loofde O’Neal de invaller achteraf.

In het vierde quarter keerde ’Shaq’ terug en lukte 14 van zijn 26 punten. ,,Shaqs terugkeer was bepalend. Toen hij er weer bij kwam, hadden we gewonnen spel", aldus Stan Van Gundy, Heat-coach.

In de partij tussen Phoenix en New York trok de thuisploeg het laken naar zich toe (114-106). Amare Stoudemire acteerde opnieuw erg sterk (32 punten, 15 rebounds), net als Steve Nash (26 punten, 14 assists). Voormalig Suns-speler Stephon Marbury werd uitgefloten telkens hij aan de bal kwam, maar scoorde niettemin 33 punten voor New York, dat 16 van zijn laatste 18 partijen verloor. Indiana heeft zich na zes opeenvolgende nederlagen helemaal herpakt. Voor de tweede opeenvolgende keer wonnen de Pacers (79-84 in Atlanta), die hun overwinning voor een groot deel te danken hadden aan Jermaine O’Neal (38 punten).