LONDEN - Voormalig Beatle Paul McCartney is de eerste popmiljardair van Groot-Brittannië, aldus de Britse zondagskrant The Sunday Express. Het blad stelde een lijst samen van de driehonderd rijkste mensen van het land.
Het fortuin van McCartney wordt geschat op 1,1 miljard pond, 300 miljoen pond meer dan een jaar geleden. De zanger staat daarmee op plaats 11.

De rijkste man is echter de baas van de Formule 1, Bernie Ecclestone. Zijn vermogen wordt door de krant geschat op 3,2 miljard pond, 700 miljoen pond meer dan vorig jaar. Koningin Elizabeth staat op plaats 45. Zij zou zo'n 450 miljoen pond waard zijn.

De rijkste sportman is de bokser Lennox Lewis. Hij staat op plaats 240 met ongeveer 105 miljoen pond. De schrijfster van Harry Potter, J.K. Rowling zag haar geld bijna verdubbelen tot 160 miljoen pond.

De grootse verliezer is de baas van de Virgin-groep. Richard Branson zag zijn vermogen de afgelopen twaalf maanden met een miljard pond slinken. Hij staat nu op plaats 57 met ongeveer 400 miljoen pond.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in