LONDEN - De Britse luchtvaartdiensten zijn met een onderzoek gestart nadat journalisten erin waren geslaagd enkele wapens aan boord te smokkelen van een vlucht van British Airways tussen Londen-Gatwick en Manchester.
Reporters van de Sunday People beweren dat ze een dolk van een twaalftal centimeter, een smal mes van negen centimeter en een mini-hakbijl van staal aan boord konden smokkelen van een Boeing 737. De wapens, die verborgen zaten in een aktentas en een mantel, ontsnapten aan de veiligheidscontroles en aan de X-stralen, aldus het dagblad.

De wapens werden bovengehaald in de toiletten van het vliegtuig, die zich naast de besturingscabine bevinden. Vandaaruit konden de journalisten de bemanning gadeslaan vermits de deur van de cockpit openstond.

De feiten dateren van het begin van de afgelopen week. Een week eerder waren journalisten van dezelfde krant er al in geslaagd twee messen en een hakmes aan boord te brengen van twee binnenlandse vluchten van British Airways, respectievelijk vanop de luchthavens van Londen-Heathrow en Manchester.

Woordvoerders van de luchtvaartmaatschappij en de Britse Airport Autority (BAA) verklaarden "zeer ongerust" te zijn over het feit dat de krant de oefening van een week eerder kon herhalen.

./.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in