BRUSSEL - Met haar duidelijke keuze voor het confederalisme zet CD&V de poort wijd open voor de Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA) van Geert Bourgeois. Er is een "historisch rendez-vous" in de maak. Dat verklaarde CD&V-kamerlid Pieter De Crem tijdens het weekeinde. N-VA-voorzitter Geert Bourgeois zegt van niets te weten en wijst de toenadering af.
De Crem zei zaterdag in Het Laatste Nieuws dat het voor de N-VA zeer moeilijk wordt om alleen te overleven. Volgens hem staan er de komende weken gesprekken tussen CD&V en N-VA op de agenda. "Het water is nog een beetje koud, maar niet te diep. Er moeten nog wat persoonlijke stekels worden weggewerkt". CD&V en N-VA passen bij elkaar, aldus De Crem.

Voor de camera van VTM nam hij gas terug. De Crem sprak er alleen over samenwerking in het parlement. Maar op vraag van de commerciële omroep zei Bourgeois (na ruggenspraak met N-VA-kamerfractieleidster Frieda Brepoels) ook daar niets van te weten. Er zijn trouwens geen gesprekken gepland, aldus de verbaasde N-VA-voorzitter.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in