BRUSSEL- De Belgische vliegtuigmaatschappij Delsey Airlines heeft vanmiddag de boeken neergelegd op de griffie van de Antwerpse handelsrechtbank. De laatste kandidaat-investeerder, de Iraanse luchtvaartmaatschappij Mahan Air, die zich gisteren had aangemeld, heeft afgehaakt. Bij Delsey werken 250 mensen, de meesten zijn oud-werknemers van Sabena. De vliegtuigen van de maatschappij stonden al anderhalve week aan de grond.
Delsey Airlines vloog vanuit Brussel naar New York, Boston, Los Angeles en Yerevan. De maatschappij, opgericht als VG Airlines, heeft amper 5 maanden gevlogen. Op 23 mei van dit jaar vloog de maatschappij een eerste keer naar New York.

Geen verrassing

Voor waarnemers is het falen van Delsey Airlines geen verrassing. Niet alleen kampte het bedrijf met een moeilijke opstartperiode, Delsey bespeelde ook de zeer moeilijke markt van het transatlantische vliegverkeer. Daarnaast had de maatschappij te kampen met commerciële problemen. Tot vandaag konden nog altijd geen tickets in de Verenigde Staten worden verkocht. De financiële problemen van de jongste weken, gaven de luchtvaartmaatschappij uiteindelijk de finale doodsteek.

Van Gaever geeft hoop niet op

Freddy Van Gaever, die zegt in naam te spreken van hoofdaandeelhouder Tony Gram, wil in de komende dagen nog met de curatoren praten over een mogelijke verderzetting van de activiteiten. Van Gaever ziet nog mogelijkheden voor de verbinding met Armenië.

Van Gaever legt de schuld voor het faillissement deels bij de commerciële dienst. Tony Gram stelt vast dat hij op "een golf van onwil" gestoten is, aldus Van Gaever.

Dit bericht werd ook verstuurd via sms
Ontvang het nieuws via sms : stuur ds abo alerts naar 3302
(0,25 euro per bericht) | meer info