Club kan weer niet overtuigen
Foto: belga
Club Brugge kon, de traditie indachtig, weer niet overtuigen op Schiervelde. Op bezoek bij de rode lantaarn leek het lang niet verder te komen dan een troosteloze 0-0, tot Akpala in de slotfase de ban brak.
Roeselare zorgde voor het eerste gevaar, maar Thompson besloot schuin voor doel op Stijnen. Brugge reageerde met een vrije trap van Sonck, Sierens toonde zich paraat. Ook Dirar probeerde het vanop afstand, weer duwde de thuisdoelman in corner. Meer had de eerste helft niet te bieden.

Na de pauze kwamen er dan toch plots twee serieuze kansen uit de lucht vallen. Akpala wrong de eerste de kans om, Dissa deed aan de overkant niet veel beter. Roeselare moest uiteindelijk nog 35 minuten met tien verder, want Goossens kreeg rood na een stevige tackle. Merkwaardig genoeg ging de thuisploeg daarna beter meevoetballen.

Brugge zette uiteindelijk toch wat meer druk, maar ook Dirar kreeg de bal niet voorbij Sierens. Een latere poging van de Marokkaan streelde nog de buitenkant van de paal. Wat niemand meer verwachtte, gebeurde dan toch in de slotfase. Akpala kopte de voorzet van Chavez binnen.

Club wordt derde in het algemeen klassement, Roeselare blijft op een laatste plaats steken.