Juan Antonio Flecha: 'Eerste eindzege in Rabobanktrui'

Een overgelukkige Juan Antonio Flecha op het podium toen die de gele leiderstrui om de schouders kreeg. 'Dit is mijn eerste zege op Belgische wegen. Bovendien is het de eerste keer dat ik win in het shirt van Rabobank. Volgende week trek ik naar Parijs-Tours om er te gaan werken voor Oscar Freire als het zou uitdraaien op een massasprint.''Mocht het anders lopen, kan ik misschien zelf wel iets uit de brand slepen want de conditie is niet slecht. Met Sebastien Rosseler had ik een perfecte helper mee in volle finale. We kwamen onmiddellijk tot een akkoord. Wij zouden elkaar helpen. Hij kreeg de zege, de eindoverwinning was voor mij. Dat lukte ook want het peloton strandde op zowat een halve minuut achter ons', aldus Flecha.

Sebastien Rosseler: 'Mocht eigen kans gaan

Wat niet lukte in de openingsrit van de Franco-Belge was nu wel het geval op de slotdag. Sebastien Rosseler kon na een vlucht voorop blijven en sprinten voor de ritwinst. Daarin liet hij de Spanjaard Juan Antonio Flecha simpelweg achter zich. Meteen verzekerde de ’buffel van Stoumont’ zich ook van de tweede plaats in het eindklassement.

'Iedereen van de ploeg mocht zijn eigen kans gaan en daar heb ik dus handig gebruik van gemaakt. Het was een zware en lastige dag met die hevige regen. Niet verwonderlijk dat het peloton nog maar zo’n vijftig renners groot was. Het doet deugd om nog eens te winnen. Mijn laatste zege dateerde al van 2007 toen ik in het West-Vlaamse Ruddervoorde de beste was.'

'Na deze Franco-Belge wacht er voor mij nog Parijs-Tours en dan Putte-Kapellen. Ik moet ook meegeven dat het inkorten van de rit en het verplaatsen van de finish naar een geasfalteerde baan getuigt van de intelligentie van de organisatoren. Als het goed is, mag het ook wel eens gezegd worden', vertelde Sebastien Rosseler.

Sven Nevens: 'Blij met rode trui'

Een gelukkige Sven Nevens in de perstent, toen hij zijn laatste rode trui voor beste klimmer in ontvangst had genomen. 'Mijn opdracht is dus geslaagd. Bedoeling was om vandaag rustig uit te rijden. Deze rode trui is een beloning voor mijn lange vlucht in de tweede etappe tussen het Franse Bray-Dunes en Poperinge. En dat in helse weersomstandigheden. Daags nadien sprokkelde ik nog wat punten zodat ik vandaag niet meer in de problemen zou komen', wist Sven Nevens.