Jurgen Roelandts trekt niet met de gele leiderstrui naar Sint-Martens-Bodegem. De nationale kampioen verzekerde zich wel van de groene (puntenklassement) en witte (jongerenklassement) trui.
'De ontgoocheling is heel groot. Het is nooit leuk om op de slotdag met enkele seconden een rittenkoers te verliezen. De etappe begon nochtans heel goed. De ploeg draaide lekker mee, maar toen in volle finale Sebastien Rosseler en Juan Antonio Flecha er vanonder trokken had ik geen passend antwoord en zat er bijna niemand meer van de ploeg in de buurt om me bij te staan. Het was een enorm lastige koers.'

'Woensdag rijd ik wellicht nog in Zele en dan volgen Parijs-Tours en Putte-Kapellen. In de Franse klassieker kan ik Robbie McEwen misschien bijstaan als er zich een massasprint aandient, zoniet mag ik misschien mijn eigen kans gaan. De conditie is er alvast. Toch is het jammer dat ik hier een beetje een uitschuiver maak en ten onder ga tegen de blokken van Rabobank en Quick Step', sakkerde de Belgische kampioen.