Deutsche Bank heeft producten van Lehman Brothers verdeeld, maar dit was lang voor het begin van de financiële crisis. Dat meldt de bank zondag in een communiqué.
Deutsche Bank betreurt dat in de pers alle banken die producten van Lehman Brothers hebben aangeboden, zonder onderscheid met de vinger worden gewezen en roept op te stoppen met 'ongefundeerde' verklaringen.

Deutsche Bank heeft eind 2006 en begin 2007 twee aandeelgelinkte beleggingsproducten verdeeld die uitgegeven waren door Lehman Brothers. 'Deze operaties, die betrekking hebben op een beperkt bedrag, hebben dus plaats gevonden lang voor het prille begin van de financiële crisis (zomer 2007) en in een periode waarin Lehman Brothers tot de elite van de wereldwijde financiële sector behoorde', stelt de woordvoerder van de Belgische tak van de bank.

'Een dergelijke producttype aanraden op dat moment was niet verkeerd', luidt het. Deutsche Bank werd de jongste dagen in politieke debatten over de financiële crisis in één adem genoemd met Citibank als instellingen die risicovolle producten hebben aangeraden aan klanten en klanten niet correct hebben geïnformeerd. Die verklaringen zijn volgens Deutsche Bank 'ongefundeerd'. De bank spreekt van een 'onaanvaardbaar amalgaam'.