Guido De Croock (Deinze) is zaterdag opnieuw verkozen als voorzitter van de raad van bestuur van de Nationale Liga voetbal (tweede klasse).
Ook Jacques Lefèvre (Tienen) en Joseph Rademacher (AS Eupen) werden verkozen. Zij vervangen Jean-Claude Bricmaan (Tubeke, dat naar eerste klasse steeg), en Paul Janssens (Dessel), die geen kandidaat meer was.

Vertegenwoordigers van de Nationale Liga binnen het Uitvoerend Comité van de Belgische Voetbalbond (KBVB) hebben een onderhoud gehad met bondsvoorzitter François De Keersmaecker. Het is mogelijk dat er opnieuw gesprekken worden opgestart over de hervorming van de competitie. De tweedeklasseclubs zijn bereid om opnieuw te onderhandelen (met de Profliga en de KBVB), maar willen de gerechtelijke procedures niet opschorten. De Nationale Liga is van mening dat er genoeg tijd is om te praten en tot een compromis te komen waar alle partijen zich in kunnen vinden. Daarna kan er gedacht worden aan het stopzetten van de lopende gerechtelijke procedures.

In juli had de Nationale Liga de KBVB nog voor de rechter gesleept. Het eiste dat de rechter de laatste algemene vergadering (die de hervorming van de competitie stemde) annuleerde, omdat die vergadering het blokkeringsrecht van de tweedeklassers niet respecteerde.

De tweedeklassers willen dat de eindronde in tweede vanaf 2009-2010 enkel met vier tweedeklasseclubs gespeeld wordt, en niet aangevuld wordt met barragisten uit eerste klasse. Op die manier hopen ze dat buiten de kampioen uit tweede ook andere clubs kans maken om naar de hoogste afdeling te stijgen.