Ondanks de financiële crisis was het zaterdag over de koppen lopen bij de opening van het Autosalon van Parijs. In de marge van de opening was er wel protest, onder meer van de arbeiders van de Ford-fabriek van Blanquefort. Er was ook protest van milieu-activisten. Zij vizeerden vooral de Duitse merken.
De autobeurs van Parijs (Mondial de l’Automobile) had nochtans alles uit de kast gehaald voor een groener imago. Zo komt de kleur groen ook overal terug op de beurs: planten, de verlichting van de stands, de kleding van de hostessen, enz...

Op de beurs worden meer dan 90 premières en nieuwe modellen van alle grote constructeurs voorgesteld. Naast een reeks luxemerken, krijgen de bezoekers onder meer nieuwigheden voorgeschoteld als de Renault Mégane, Volkswagen Golf, Ford Ka, Citroën C3, Peugeot 308 CC en Toyota iQ. Daarnaast is er veel belangstelling voor de concept cars zoals de Citroën Hypnos, Peugeot RC HyMotion4 en Renault Ondelios.

Intussen meldt het vakblad Automobilwoche dat VW tegen eind 2011 al een nieuw model van de Golf op de markt wil brengen (Golf VII).

In de aanloop naar het autosalon heerste er onder de industriëlen vooral pessimisme over de sector. Die gaat gebukt onder de impact van de olieprijzen en van het slechter economische klimaat. Tegen die achtergrond vond zaterdag ook een protestactie plaats van arbeiders van de Ford-fabriek van Blanquefort (Bordeaux). Honderden arbeiders van de fabriek gingen zaterdag protesteren aan de stand van de Amerikaanse autobouwer.

Het autosalon van Parijs loopt nog tot 19 oktober. Bij de vorige editie in 2006 werden 1,4 miljoen bezoekers geteld.