MEXICO - De lichamen van tien vermoorde mannen zijn zaterdagmorgen ontdekt in Tijuana, de Mexicaanse stad aan de grens met de VS waar al ruim een week een oorlog tussen drugskartels woedt. Twee van de lichamen waren onthoofd, zo is uit gerechtelijke bron vernomen.
Sinds begin deze week zijn al 53 moorden gepleegd in Tijuana, zegt Jose Manuel Yepiz, een woordvoerder van de procureur van de Mexicaanse staat Baja California.

Twee onthoofde lichamen werden ’s morgens vroeg in staat van ontbinding aangetroffen. Naast de lichamen lag een zak met de twee hoofden en een boodschap: 'Dit zijn de mannen van de metselaar'.

De afgelopen dagen zijn in Tijuana meer van dit soort berichten aan de 'metselaar' aangetroffen op of naast lijken.

Elders in de stad werden vijf lijken aangetroffen in een bestelwagen met Amerikaanse nummerplaat.

'Een nieuwe kartel van de georganiseerde misdaad probeert een positie te verwerven in de stad', zei de procureur van de staat Baja California Rommel Moreno Manjarrez donderdag als toelichting op de vondst van negen lijken.

Tijuana en de aangrenzende Amerikaanse regio San Diego vormen een doorvoerhaven van drugs naar de VS.

Maandag werden ook al zestien lichamen ontdekt in Tijuana. Sommige lijken waren voorzien van berichten aan Fernando Sanchez Arellano, alias 'de ingenieur'. Hij wordt beschouwd als een plaatselijke kartelleider. Mogelijk wordt met 'de metselaar' naar hem verwezen.