De Spanjaard Moises Duenas Nevado (Agritubel) heeft dinsdag de zesde etappe in de Ronde van de Toekomst gewonnen. Na 161,5 kilometer van Nacy naar Bresse finihte hij met 33 seconden voorsprong op onze landgenoot Serge Pauwels, die in de spurt voor de tweede plaats de Fransman Julien Mazet achter zich liet. Tom Stubbe werd vijfde, Dominique Cornu achtste.

Moises Duenas neemt meteen ook de gele leiderstrui over van de Ier Nicholas Roche. Pauwels rukt op naar de tweede plaats in het klassement, op 0:33. Stubbe is vierde op 0:48.

De Belgen blijven het dus uitstekend doen in de Toekomstronde. Wesley Van der Linden, die zich al meerdere keren liet zien en ei zo na de tweede etappe won, trok ook dinsdag in het offensief. Zeven anderen vergezelden hem toen hij ontsnapte aan kilometer 25. De acht trapten een voorsprong van vijf minuten bij elkaar. In de tweede koershelft zette het peloton echter de achtervolging in zodat de leiders kort bij het einde op de Col de Brabant ingelopen werden.

Op die Col du Brabant demarreerde Moises Duenas. Achter hem vormde zich een achtervolgende groep met Serge Pauwels, Julien Mazet, Robert Gesink, Tom Stubbe, Dominique Cornu, Matija Kvasina en Sergio Pardilla. De achtervolgers kregen de Spanjaard echter niet meer te pakken.