ANTWERPEN - Een 53-jarige man uit Antwerpen heeft maandagnacht een kat vanaf de zesde verdieping van zijn appartementsgebouw aan de Frankrijklei naar beneden gegooid. Het dier overleefde de val niet. Dat meldt de lokale politie van Antwerpen dinsdag.
De kat was van een collega van hem die momenteel in het buitenland verblijft. Hij had het dier zolang onder zijn hoede gekregen. De man was de kat echter hartgrondig beu. Toen de collega hem liet weten dat hij wat langer ging wegblijven, was de maat voor hem vol. Rond 2.30 uur trok hij zijn raam open en kieperde hij het dier naar buiten.

De kat stortte zes verdiepingen naar beneden en stierf ter plaatse. Een 24-jarig meisje uit Merksem was getuige van de feiten en verwittigde de politie. De verdachte beweerde aanvankelijk dat het dier gevallen was. Toen hij echter geconfronteerd werd met de getuige, bekende hij.

De politie stelde een proces-verbaal op en maakte het over aan het parket. De man zal zich later voor de correctionele rechtbank mogen komen verantwoorden. Hij riskeert een celstraf van acht dagen tot drie maanden voor dierenmishandeling.