,,Zus van Zidane aanleiding voor kopstoot'
De Italiaanse international Marco Materazzi heeft eindelijk uitgelegd wat hij Zinedine Zidane heeft toegeroepen op het WK in Duitsland. In de finale die Italië won, kreeg Materazzi een kopstoot van Zidane. De Franse ster werd daarvoor van het veld gestuurd.

Zidane verklaarde achteraf dat de Italiaan zijn moeder had beledigd. Dat spreekt Materazzi nu tegen in de Gazzetta dello Sport. Niet de moeder maar de zus van Zidane was de aanleiding.

,,Ik trok aan het shirt van Zidane, hij reageerde heel arrogant: als je mijn truitje zo graag wil, krijg je het na de wedstrijd. Daarop antwoorde ik: geef mij maar je zus", aldus Materazzi. ,,Ik geef toe dat ik zoiets niet mocht zeggen, maar veel spelers zeggen veel ergere dingen. Ik wist trouwens niet dat hij een zus had."

Excuses

Zidane zelf heeft nooit details gegeven bij de reden van de kopstoot, het trieste einde van zijn voetbalcarrière. In een interview verklaarde de Fransman dat de beledigingen van Materazzi 'heel persoonlijk' waren en over zijn moeder en zus gingen.

Materazzi zegt nog altijd op excuses van Zidane te wachten. ,,Je moet na een oorlog toch vrede kunnen sluiten. Mijn deur staat altijd voor hem open. Als hij het wil, mag hij langskomen."

Revanche

Frankrijk kan zich woensdag tegen Italië revancheren voor de verloren WK-finale. Beide landen treffen elkaar dan in een kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2008. Materazzi is in Parijs als gevolg van zijn schorsing niet van de partij.