Tele Atlas legt West-Europa vast op digitale kaart
Foto: rr
BRUSSEL - Tele Atlas, de Belgisch-Nederlandse aanbieder van digitale kaarten, heeft een volledige digitale kaart van geheel West-Europa klaar.
Het bedrijf kan zijn klanten, bedrijven die navigatiesystemen op de markt brengen, zo gedetailleerde geografische gegevens bezorgen. Nu de landendatabase is uitgebreid met gedetailleerde kaarten van Ierland en Noord-Ierland bestrijken de kaarten van Tele Atlas in totaal meer dan 7,8 miljoen kilometer.

De database bereikt binnen West-Europa nu ruim 386 miljoen inwoners en bevat 1,7 miljoen zogenaamde 'standaard points of interest' (POI’s) en bijna 90 procent van alle huisnummers in de regio. In Oost-Europa werd belangrijke vooruitgang geboekt door het toevoegen van gegevens van de Baltische staten (Estland, Letland en Litouwen), en van Tsjechië, Hongarije, Polen en Rusland.

De regionale toevoegingen brengen de totale dekking van Tele Atlas op meer dan 536.000 kilometer in Midden- en Oost-Europa. Voor heel Europa zijn in de database gegevens opgeslagen over uitgestrekte onderling verbonden wegennetwerken, plus gedetailleerde straatnetwerken voor een groot aantal van de belangrijkste stedelijke gebieden.

Tele Atlas heeft 2.300 medewerkers en is genoteerd op de beurzen van Frankfurt en Amsterdam.