AMERSFOORT - Bij een botsing tussen een rangeerlocomotief en een reizigerstrein op het station Amersfoort zijn dinsdagochtend tien mensen gewond geraakt.
Volgens een woordvoerster van de Nederlandse spoorwegpolitie hebben de twee machinisten verwondingen aan hun gezicht, de getroffen reizigers hebben onder meer last van rug- en nekletsel. Alle gewonden zijn naar het ziekenhuis vervoerd. De reizigerstrein, met bestemming Alkmaar, was aan het vertrekken toen deze in botsing kwam met de locomotief. De treinen ontspoorden niet. De dubbeldekker staat half op het rangeerterrein en half langs het perron.

De spoorwegpolitie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Omdat het ongeluk gebeurde terwijl beide treinen met lage snelheid reden, valt de ravage volgens de woordvoerster mee. De infrastructuur lijkt vooralsnog ongeschonden, beide locomotieven zijn zwaar beschadigd.

Door de botsing zijn er vertragingen op het traject tussen Amersfoort en Amsterdam en Schiphol. Volgens een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail kan het treinverkeer pas volledig hervat worden als de treinen weg zijn.