BRUSSEL - Premier Guy Verhofstadt roept vandaag de verzekeringssector bij zich om een dringende oplossing te vragen voor de zowat dertig niet-verzekerde slachtoffers van de gasramp in Ghislenghien. Hij wil dat de verzekeraars geld storten in het waarborgfonds om de financiële nood van de betrokken families te lenigen.
De meeste slachtoffers van de gasramp zijn gedekt via een of andere verzekering, bijvoorbeeld een arbeidsongevallenverzekering of een hospitalisatieverzekering. Maar er zijn ook zowat dertig slachtoffers die nergens terechtkunnen. Zij worden nu geconfronteerd met hoge facturen voor medische verzorging. De behandeling in brandwondencentra is peperduur, en de noodzakelijke medicijnen voor patiënten met brandwonden worden niet terugbetaald door de ziekteverzekering.

Een maand geleden zaten minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael en de verzekeraars al eens aan tafel om een oplossing uit te werken, maar ondanks veel goede voornemers kwam daar toen niets van in huis. Nu worden de verzekeraars ,,geconvoceerd'' door de premier zelf. Hij wil dat ze binnen het waarborgfonds van de verzekeringen een begrotingslijn financieren, waarmee de niet-verzekerde slachtoffers onmiddellijk geholpen kunnen worden.

Naast de premier zullen ook minister Dewael en minister van Economie Marc Verwilghen aan de vergadering deelnemen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in