Maddie ook 'gezien' op vlucht van New York naar Brussel
Foto: rr
Naast details over redenen waarom de Portugese politie de ouders van Madeleine McCann officieel in verdenking stelde, bevat het onderzoeksdossier nog een andere link naar België (bovenop de 'Tongerse'), zo blijkt uit de berichtgeving van de Britse commerciële zender Sky News.
Na de openbaarmaking van het onderzoeksdossier zijn meerdere media de bundel helemaal gaan uitpluizen, net als de private detectives en de advocaten van de McCanns. De Britse commerciële nieuwszender Sky ploegt zich door het hele dossier en post geregeld elementen uit het onderzoek op zijn website.

Het dossier bevat een waaier van 'waarnemingen' van het kindje, niet alleen in Europa maar ook daarbuiten. Bijvoorbeeld ook op een vlucht van New York naar Brussel.

Beelden bewakingscamera

Intrigerend zijn ook beelden van een beveiligheidscamera in een tankstation niet ver van Praia da Luz, genomen op 4 mei, dus enkele uren na de verdwijning. Daarop is een meisje te zien dat sterk op Maddie gelijkt. De Portugese politie heeft de foto’s als 'negatief' bestempeld.

Geur menselijk bloed

De ondertussen ingetrokken verdenkingen tegen het artsenpaar waren onder andere gebaseerd op het feit dat de politie in een door de McCanns gehuurde villa in Praia da Luz een bijbel en persknipsels hadden in beslag genomen met reclame voor het kindermedicijn Calpol, alsmede een artikel over hun 'stilzwijgen'.

Bovendien had een speurhond de geur van menselijk bloed geroken in het bewuste appartement in de Ocean Club én in de huurwagen die de ouders na de verdwijning hadden gebruikt. Daarop zijn uit die auto stalen naar een forensisch labo in Engeland gestuurd.

Robotfoto's

Er zijn ook twee robotfoto’s van mogelijke daders van de kidnapping opgedoken. Aan de hand van beschrijvingen door getuigen, zijn die tekeningen doorgespeeld aan Interpol.

Opmerkelijk is een gedetailleerde schets van de hand van Jane Tanner, één van de 'Tapas Nine'. Daarop toont ze aan een man te hebben gezien die 'Maddie' kan hebben meegenomen.

Met betrekking tot Robert Murat blijkt dat bij een huiszoeking in zijn appartement niets is gevonden.