Berlusconi belooft 'mirakel' om Alitalia te redden
Foto: ap
De Italiaanse regeringsleider Silvio Berlusconi heeft in een interview met het weekblad Chi 'een mirakel' beloofd om de fel geplaagde luchtvaartmaatschappij Alitalia te redden. Het langverwachte reddingsplan voor Alitalia zou bovendien 'binnenkort' bekendgemaakt worden. Fragmenten van het interview werden dinsdag voorgepubliceerd.
'Wij werken. Wij zullen voor een mirakel zorgen en Italië een nationaal en winstgevend bedrijf schenken', zegt Berlusconi.

Het lot van Alitalia, dat momenteel enkel nog kan overleven dankzij een noodlening van 300 miljoen euro van de Italiaanse regering, veroorzaakt meer en meer onrust in Italië.

Onlangs maakte de regering nog bekend dat de namen van de overnemers van Alitalia in september bekendgemaakt zullen worden. Italiaanse media schreven dat het reddingsplan 5.000 jobs zou kosten.

Het plan, dat opgesteld wordt door de bank Intesa Sanpaolo, zou er volgens de media in bestaan dat Alitalia in twee aparte maatschappijen opgedeeld wordt. Alle verlieslatende activiteiten zouden in één van die maatschappijen worden ondergebracht, waarna die dan failliet verklaard kan worden. Zo zou een gezond Alitalia overblijven.