Intervest Retail, een vastgoedbevak gespecialiseerd in winkelvastgoed, heeft over de eerste zes maanden van het jaar een nettowinst van 21,5 miljoen euro geboekt. Dat is een stijging met 52 procent tegenover een jaar eerder, blijkt uit een persbericht.
De vastgoedgroep dankt die toename aan de stijging van de operationele uitkeerbare winst van 3,8 miljoen naar 5,4 miljoen euro en de stijging van het resultaat op de portefeuille tot 16,1 miljoen euro.

De operationele uitkeerbare winst nam volgens de groep toe dankzij de opening van het winkelcentrum in Tongeren, de verwerving van de Heytens-portefeuille en de verkoop van het slecht renderende Factory Shopping Messancy.

De uitkeerbare winst per aandeel bedraagt 1,06 euro over het eerste halfjaar, terwijl dat een jaar eerder nog 0,77 euro was. De huurinkomsten stegen met 11 procent, van 8,9 miljoen naar 9,9 miljoen euro. De bezettingsgraad op 30 juni was 99,2 procent.

De bevak gaat ervan uit dat het over het hele jaar een brutodividend van 2 tot 2,10 euro per aandeel zal kunnen uitkeren aan de aandeelhouders.