Federer nog niet in feeststemming
Roger Federer op training in Beijing Foto: AFP/belga
Een gedreven Roger Federer op training in Peking. Toch kon hij niet echt lachen met de al dan niet toevallige naam van Thomas Berdych op het scoreboord naast de zijne. Berdyck stuurde Federer verrassend naar huis vier jaar geleden.
Roger Federer is niet van plan om bij de pakken te blijven zitten. Ondanks de hitte ging hij twee uur trainen met zijn Zwitserse dubbelpartner Stanislas Wawrinka.

Toch kon er op centre court geen lachje af wanneer hij de naam van Thomas Berdych zag verschijnen naast de zijne op het scorebord. Louter toeval of een leep trucje van de technici om hem wat op te naaien? De Tsjech was namelijk de verrassende winnaar op de Spelen van Athene. 'Fed-Express' tenniste onverstoord verder en vermeed nadien de reporters.

Wat een verschil met enkele banen verder. De nieuwe nummer één van de wereld (officieel pas op 18 augustus), Rafael Nadal, genoot er van een ontspannen trainingssessie met landgenoot Tommy Robredo. Nadal dolde met de journalisten en deelde handtekeningen uit. 'Nu dat ik de nieuwe nummer één van het mondiale tennis word, gaan al mijn gedachten uit naar de Olympische titel', aldus de Spanjaard.