(N)iemand, de nieuwe speelfilm van Patrice Toye, is geselecteerd voor competitie op het Wereldfilmfestival van Montréal. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) dinsdag. De film was eerder al geselecteerd voor het festival van Venetië.
(N)iemand is het verhaal van een man die spijt heeft van bepaalde keuzes die hij maakte. Hij veinst zijn eigen zelfmoord om een nieuw leven te kunnen opbouwen, maar komt al snel in de problemen.

De film, met Frank Vercruyssen en Sara De Roo in de hoofdrollen, komt in België uit op 26 november. Venetië en Montréal zullen de film gelijktijdig in wereldpremière vertonen.

In Montréal zullen dit jaar acht kort- en langspeelfilms getoond worden. Daarbij zitten ook Los, de nieuwe film van Jan Verheyen die gebaseerd is op de bestseller van Tom Naegels, en Verheyens Vermist.

Bij de kortfilms selecteerde het Wereldfilmfestival Fertilize van Senne Dehandschutter, Hartslagen van Vincent Coen en Sebastiaan Lagrou, IVF van Ilse Somers, Lay down this world van Pim Braeckevelt en FAL van Hans Van Nuffel.

Het Wereldfilmfestival van Montreal vindt plaats van 21 augustus tot en met 1 september 2008.