Belgacomtarieven stijgen met 2 tot 4 procent
Belgacom, Belgisch marktleider voor telefonie, past op 1 oktober een aantal van zijn tarieven aan. De verhogingen, voor onder meer gesprekken naar vaste nummers en telefonieabonnementen, schommelen tussen 2 en 4 procent, 'maar blijven ruim beneden de inflatie sinds 1 januari 2007', meldt Belgacom dinsdag.
De prijs van een nationaal gesprek naar een vast nummer van Belgacom tegen het 'Classic' tarief stijgt op 1 oktober met 2,56 procent. Een gesprek in de piekuren kost 0,056 euro en in de daluren 0,028 euro. Dat bedrag komt bovenop een vaste kost per oproep van 0,056 euro. Internationale gesprekken tegen het 'Classic' tarief worden 2,64 procent duurder.

Gesprekken naar vaste Belgacomnummers met 'Happy time' stijgen met 3,23 procent, tot 0,32 euro per gesprek tijdens de piekuren. 'Happy time' blijft wel gratis tijdens de daluren en in het weekend.

Gesprekken naar Telenet en Versatel worden tot 2 procent duurder. Voorts stijgen het huurgeld van een telefoontoestel en de prijs van de comfortdiensten met 4 procent. De tarieven van een aantal telefonieabonnementen gaan met ruim 2 procent de hoogte in.

Internet via ADSL, Belgacom TV, de Belgacom Packs en de gesprekken van vaste naar mobiele nummers worden niet duurder, zegt Belgacom.

Het bedrijf benadrukt ook dat 'de prijsstijgingen van 1 juli en 1 oktober 2008 ruim beneden de inflatie sinds 1 januari 2007 blijven', toen de tarieven voor het laatste 'geïndexeerd' werden.

Op 1 juli verhoogde Belgacom de tarieven voor binnenlandse (+3 procent) en buitenlandse telefoongesprekken (+2,9 procent). De volledige lijst van tarieven staat op de website van Belgacom.