BRUSSEL - De kans dat er op een kermis in België zware ongevallen met kermisattracties gebeuren, is uiterst miniem. Dat zegt Bernard Ropers, voorzitter van de beroepsfederatie De Vrijheid in een reactie op het ongeval nabij Parijs. ,,De controles in België zijn een stuk strenger'', aldus Ropers.
Op een kermis in de buurt van Parijs kwamen zaterdag twee mensen om na een breuk bij een ’Booster’, een attractie waarbij een bewegende arm aan grote snelheid ronddraait. Volgens Ropers staan er ook in België dergelijke attracties op de kermis.

Maar volgens de voorzitter van de beroepsfederatie van kermisexploitanten is de kans uiterst klein dat zoiets in België gebeurt. ,,In België is er elke week een controle, in Frankrijk is dat niet het geval'', aldus Ropers. Controles gebeuren door inspectiebedrijven zoals Vinçotte.

De fabrikant van de attractie, een Italiaans bedrijf, gaat alle eigenaars vragen het toestel te controleren. Het is voor het eerst dat er iets gebeurt met de attractie, waarvan er wereldwijd 30 exemplaren bestaan