Meer volk op Dranouter Folk dankzij mooie weer
DRANOUTER - Met 78.000 bezoekers over vier dagen heeft het folkfestival van Dranouter er zondagavond een topeditie opzitten. Vorig jaar vonden volgens de organisatie 5.000 mensen minder de weg naar de weide in de Koudekotstraat, maar het tegenvallende weer zat daar voor iets tussen, net als de jaren daarvoor.
Een overdaad aan echt grote namen was er dit keer niet, maar Folk Dranouter bewees dat het ook met enkele toppers minder de bezoekers kan bekoren.

Vrijdag slaagde Bart Peeters er moeiteloos in om als eerste de Kayam-tent, de grote concerttent, vol te krijgen. Axelle Red zorgde voor een hoogtepunt en zaterdagavond waren alle blikken gericht op Sinead O’Connor die een mix bracht van hits en nummers uit haar nieuwe dubbelaar ’Theology’. Zondagavond sluit Dranouter af met Vlaams talent: Arno en het Hof van Commerce.

Het warme weer speelde de bezoekers nu en dan wel parten. Met de regelmaat van de klok werden mensen onwel in de soms veel te warme concerttenten, maar tot uitzonderlijke problemen leidde dat niet. De warmte ontnam bij heel wat mensen de lust om zwaar uit de bol te gaan. Wat creativiteit, het dankbaar gebruik maken van gigantische ijsblokken van een sponsor en vooral het opzoeken van elk schaduwplekje brachten in veel gevallen soelaas tegen de verzengende hitte. De drankverkopers noteerden recordcijfers, de politie kende een rustig weekend.