Gent makkelijk voorbij Moeskroen
AA Gent heeft de start van de competitie niet gemist. De Buffalo's wonnen op het veld van Moeskroen met 1-4.
Beide ploegen hadden het vrij moeilijk in de aanvangsfase, maar al vrij snel nam AA Gent het heft in handen, wat na 9 minuten tot een 0-1 voorsprong leidde via Christophe Grégoire. Een eerste tegenaanval van Moeskroen leverde een minuutje later al meteen de gelijkmaker op via Custovic. Dat was zowat het laaste wapenfeit van Moeskroen in de eerste helft. AA Gent nam het commando opnieuw over en kwam dan ook verdiend terug op voorsprong via opnieuw Christophe Grégoire.

Moeskroen kwam goed uit de kleedkamer en begon vinnig aan de 2de helft. Maar verder dan enkele kleine tegenprikken kwamen ze niet. Tot aan de 16 meter ging alles goed, maar bij de laatste pas ging het te vaak mis. AA Gent herstelde het evenwicht na een kwartier en werd terug de betere ploeg. In de 69ste minuut ging Adekanmi Olufade door op rechts. Marcin Zewlakow kopte de perfecte voorzet mooi binnen.

AA Gent voetbalde rustig de wedstrijd uit en kon nog een paar keren het doel van Marc Volders bedreigen. In de toegevoegde tijd legde Gil Vermout de 1-4 eindstand vast na geharrewar voor het doel van Moeskroen.

Trond Sollied heeft zijn terugkomst in de Jupiler League niet gemist. Voor Mark Brys is er nog heel wat werk aan de winkel.