Steve Darcis, twee weken geleden winnaar van het ATP-toernooi van Amersfoort, heeft een nieuw driejarig contract getekend bij de Franstalige Tennisfederatie (AFT), werd zondag bekendgemaakt tijdens een persconferentie in Brussel.
'Het is al 13 jaar dat ik samenwerk met de AFT, en ik ben blij het contract te verlengen voor drie seizoenen', aldus de 23-jarige Darcis, die na zijn toernooizege in Amersfoort steeg op de ATP-ranking van plaats 297 naar 146, en momenteel 150ste staat.

'Ik weet niet of ik mijn huidig niveau zal kunnen aanhouden; misschien zit ik gewoon in een begenadigde periode. De komende weken zijn belangrijk in dat opzicht. Sinds mijn zege in Amersfoort voel ik dat de mensen meer geïnteresseerd zijn in mij. Ik voel een beetje meer druk'.

Reginald Willems, coach van Darcis in de schoot van het AFT ’team pro’ beseft dat het moeilijkste, de bevestiging, nog moet komen. 'Steve heeft nog een enorme progressiemarge', aldus Willems. 'Hij kan zijn techniek, zijn mentale sterkte en zijn fysiek nog verbeteren. Het is belangrijk dat hij zich concentreert op zijn spelniveau en op de middelen om vooruit te gaan. Hij moet zich niet op een bepaald doel fixeren; de top-100 mag geen obsessie worden'.

Donderdag vliegt Darcis naar de Verenigde Staten, waar hij deelneemt aan het Challengertoernooi van Binghamton in New York (hard/50.000 dollar). Daarna start hij in de kwalificaties van de US Open, met als doel om voor het eerst in zijn carrière de hoofdtabel te halen van een Grand-Slamtoernooi.