BRUSSEL - Een 160-tal Belgische toeristen die geblokkeerd zaten op de luchthaven van het Turkse Antalya zijn zondag in de vooravond, met 24 uur vertraging, vertrokken richting Zaventem. Dat zegt de zaakvoerder van touroperator Corendon.
Oorspronkelijk moest het toestel, met 163 Belgische toeristen aan boord, zaterdag om 16.30 uur vertrekken. Maar volgens de zaakvoerder van Corendon, Atilay Usnu, was er een ongeval met de vrachtwagen die het toestel voortduwt. Daardoor raakte het onderstel van het vliegtuig van TT Airlines beschadigd. Omdat 4 augustus een toeristische topdag is, bleek geen ander toestel meer beschikbaar, luidt het.

De passagiers kregen zaterdag te horen dat hun vlucht om 20 uur zou vertrekken. Later bleek dat 22 uur, nog later middernacht. Uiteindelijk kon het toestel maar vandaag/zondag om 18 uur Turkse tijd (17 uur in België) vertrekken. Volgens Usnu zijn de passagiers zaterdagnacht in een hotel ondergebracht. Om 21 uur landt het toestel, aldus de zaakvoerder van touroperator Corendon.

Onder de passagiers was ongenoegen over de stroeve communicatie. De zaakvoerder begrijpt dat. ,,Maar wij zijn een touroperator, geen luchtvaartbedrijf. Wij zijn enkel de boodschapper'', aldus Usnu. Corendon kent drie bestemmingen: Turkije, Egypte en Marokko.