Een Amerikaanse soldaat is veroordeeld tot 110 jaar gevangenisstraf voor moord en groepsverkrachting van een 14-jarig Iraaks meisje en de moord op haar en haar ouders en zusje.
Omdat hij een bekentenis heeft afgelegd en heeft meegewerkt met de militaire aanklager kan de militair, de 23-jarige Jesse Spielman, over tien jaar vervroegd vrijkomen.

De jury had levenslang met de mogelijkheid tot vervroegde vrijlating aanbevolen. In dat geval zou de militair later in aanmerking zijn gekomen voor vrijlating. Eerder werden drie bij de verkrachting en moord betrokken militairen al veroordeeld tot gevangenisstraffen variërend van vijf tot honderd jaar. Spielman was niet zelf bij de verkrachting en moorden betrokken, maar stond bij het huis van de slachtoffers op de uitkijk en wist wat zijn maten van plan waren en wat er gebeurde.

De militairen begingen hun misdaden op 12 maart 2006 in Mahmoudiya. Het lichaam van het verkrachte en vermoorde meisje werd door de militairen in brand gestoken. De militair die de slachtoffers zou hebben doodgeschoten moet nog worden veroordeeld. Hij kan de doodstraf krijgen.