Facebook brengt nieuwe baas MI6 in problemen
Foto: an
De nieuwe baas van de Britse buitenlandse inlichtingendienst MI6 is in de problemen geraakt dankzij Facebook. Zijn echtgenote heeft voor een veiligheidslek gezorgd door allerlei persoonlijke informatie zoals foto's en vrienden op haar Facebookprofiel zetten. Dat schrijft de Britse krant The Mail on Sunday.

Sir John Sawers wordt in november de nieuwe baas van MI6, de Britse buitenlandse inlichtingendienst. Hij zal onder meer de leiding hebben over alle Britse buitenlandse spionagemissies. Deze bezigheden zijn uiteraard top secret, maar het privéleven van Sawers is dat niet meer sinds zijn echtgenote verschillende persoonlijke gegevens op Facebook plaatste.

De vrouw zette privéfoto's, vakantiebestemmingen, gegevens over hun woonplaats en vrienden van de familie online zonder haar profiel te beschermen. Zowat 200 miljoen Facebookgebruikers hadden vrije toegang tot deze informatie. Er wordt nu gevreesd voor de veiligheid van de familie en vrienden van de nieuwe MI6-baas.

Niet lang nadat het nieuws bekend raakte werden alle gegevens van Facebook verwijderd. Er wordt nu onderzocht of Sawers in november nog kan aantreden als nieuwe MI6-baas na het lekken van deze informatie op de socialenetwerksite.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig