Costa Rica is het land waar men zich ter wereld het gelukkigst voelt in harmonie met de omgeving. Dat berichten de lokale media die de resultaten citeren van een onderzoek van 'The New Economics Foundation', een vereniging van ecologisten uit Groot-Brittannië.
Volgens het onderzoek verklaart meer dan 85 procent van de bewoners van het Latijns-Amerikaanse land gelukkig te leven. De onderzoekers brachten de graad van tevredenheid van de bewoners in rekening maar ook de levensverwachting en de politieke leiding in functie van het leefmilieu.

'In Costa Rica is de levensverwachting 78,5 jaar. Meer dan 85 procent van de bevolking zegt gelukkig te leven en tevreden te zijn in zijn bestaan. Daarenboven is het land dicht bij een evenwicht tussen haar consumptie en haar natuurlijke bronnen', zegt Nic Mars, één van de auteurs van de studie.

De tweede plaats in de lijst met 143 landen wordt ingenomen door de Dominicaanse Republiek . Latijns-Amerika is de regio die de beste resultaten boekt. De regio bezet negen plaatsen in de top tien. De Verenigde Staten staan op de 114de plaats. Zimbabwe staat laatste.

Het vorige klassement uit 2006 werd aangevoerd door de Vanuatu-archipel in de Stille Oceaan.