De Zwitserse zakenman Robert Louis-Dreyfus, hoofdaandeelhouder van het Franse Olympique Marseille en medehoofdaandeelhouder van Standard Luik, is zaterdag op 63-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een lange ziekte, meldden Franse media zaterdagavond.
Louis-Dreyfus, die in 1997 de leiding nam over Olympique Marseille, leed al enkele jaren aan leukemie.

Het opleidingscentrum van Standard in Angleur is genoemd naar Robert Louis-Dreyfus, die zetelde in de Raad van Beheer van de regerende Belgische landskampioen voetbal.

In 1998 redde de in het Zwitserse Davos wonende Louis-Dreyfus de Luikse club van de ondergang. Hij injecteerde toen bijna 25 miljoen euro in de Rouches. Louis-Dreyfus bracht ook Luciano D'Onofrio, huidig vicevoorzitter, aan als bestuurslid en Reto Stiffler als Standard-voorzitter.

Pierre François, algemeen directeur van Standard, verliest met Robert Louis-Dreyfus een persoonlijke vriend.'We waren goeie vrienden en dit nieuws maakt me erg triest', reageerde hij zondag op het overlijden. 'Op momenten als deze schieten woorden tekort. Hij was ziek en de laatste maanden waren erg zwaar voor hem. Daarom ook dat hij zich onlangs had teruggetrokken uit de beheerraad.'

Volgens François staat het nog niet vast of Standard officieel hulde zal kunnen brengen aan Louis-Dreyfus. 'Wij zullen op dat vlak de wensen van de familie respecteren', klinkt het.