WIMBLEDON – Serena Williams heeft zaterdag het tennistornooi van Wimbledon gewonnen. Ze versloeg haar zus Venus in drie sets en verlengt daarmee haar titel. Serena Williams blijft door haar zesde Grand Slam overwinning uiteraard nummer 1 op de wereldranglijst.
LINKS
 De Belgen op Wimbledon
 Het dagboek van Steven Martens
 Wedstrijdschema
 Wimbledon.org
Venus Williams begon sterk aan de eerste set en liep meteen uit tot 3-0. Serena herpakte zich echter en vocht terug tot 3-3. Met een 5-4 voorsprong wist Venus opnieuw door de service van haar zuster te breken, zodat ze de eerste set met 6-4 kon binnenhalen.

De tweede set startte beter voor Serena, die onmiddellijk door de service van Venus brak. Ze liep uit tot 5-1, maar ging daarna slordiger spelen en zag Venus opnieuw terugkomen tot 5-4. Bij die stand wist Serena echter haar opslag te behouden en met 6-4 dwong ze een beslissende derde set af.

Bij het begin van die derde set verliet Venus met een 1-0 achterstand even het terrein om verzorgd te worden aan de buikspieren. Daarna kon ze nooit meer een vuist maken en ze verloor de set met 6-2.


Dit bericht werd ook verstuurd via sms
Ontvang het nieuws via sms : stuur ds abo alerts naar 3302
(0,25 euro per bericht) | meer info