STADEN - Een 15-jarige jongeman uit Moorslede is rond 3.45 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag om het leven gekomen bij een verkeersongeval in Staden. De jongen, die te voet te op weg naar huis was, werd door een auto aangereden en overleed ter plaatse. De autobestuurder pleegde vluchtmisdrijf, maar gaf zichzelf in de loop van zaterdagvoormiddag aan.
De jongen was met twee vrienden te voet op weg naar huis. Met z'n drieën liepen ze op het fietspad. Plots hoorden ze achter zich een voertuig aan hoge snelheid naderen. De jongeman die langs de kant van de weg liep, werd gegrepen, even meegesleurd door de wagen en overleed ter plaatse. Zijn twee vrienden verkeerden in shocktoestand.

De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf, maar hij meldde zich zaterdagvoormiddag spontaan bij de politie van Roeselare. Het gaat om een 28-jarige man uit Staden. Hij zou op het ogenblik van het ongeluk dronken geweest zijn. Na ondervraging door de Ieperse onderzoeksrechter is hij weer vrijgelaten. De man heeft de feiten bekend en er is geen gevaar dat hij recidiveert, waardoor de voorwaarden die een voorlopige hechtenis wettigen niet meer gelden. Het parket van Ieper benadrukt wel dat de man zijn straf niet zal ontlopen en dat het dossier spoedig zal worden behandeld.