Stefan Everts domineert in GP Engeland
Foto: pn
MATCHAMS PARK - Via winst in de twee reeksen heeft Stefan Everts (Yamaha) op het circuit van Matchams Park de GP van Engeland motorcross in de MX1-klasse gedomineerd. De Limburger vergroot vanzelfsprekend ook zijn voorsprong in de WK-stand.
Everts, die de 84e GP-zege uit zijn carrière behaalde, won in Engeland voor de Nieuw-Zeelanders Joshua Coppins en Ben Townley (KTM).

De Fransman Mickael Pichon werd pas 10e in de Grote Prijs, nadat hij in de eerste reeks als 13e finishte na een val in het begin van de reeks, en in de tweede reeks een 8e plaats pakte. Joël Smets raakte in de eerste reeks in dezelfde valpartij betrokken als Pichon. Via een 7e plaats in de eerste reeks en een 3e in de tweede werd Smets uiteindelijk 4e.

Naast Everts en Smets eindigden nog 4 Belgen in de top-10 van de Grote Prijs: Steve Ramon (5e), Marvin Van Daele (7e), Danny Theybers (8e) en Ken de Dijcker (9e).

In de WK-stand heeft Stefan Everts (301 ptn) nu al 40 punten voorsprong op Pichon en 58 op Joshua Coppins, die Smets van de 3e plaats verdringt. De volgende manche, de GP van Italië, wordt komende zondag gereden in Castiglione del Lago.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig