Records voor Coldplay
Ook Coldplay doet mee
LONDEN - De populariteit van de Britse rockband Coldplay bereikt nieuwe hoogtes. Aan de vooravond van de release van het langverwachte nieuwe album X&Y heeft de band van frontman Chris Martin al een recordaantal voorbestellingen via het internet geboekt.
Het aantal voorbestellingen van Coldplay’s plaat, die al sinds maart de hitlijst van de internetwinkel Amazon UK aanvoert, klopt het huidige record. Dat werd gevestigd door zangeres Dido met haar album Life for rent uit 2003. Dankzij de langspelers Parachutes en A Rush of blood to the head klom Coldplay de voorbije jaren moeiteloos naar de absolute top van de internationale rockscène, maar met X&Y lijkt de melodieuze popgroep van Martin en co pas echt intergalactisch succes te boeken.

Een dag na de release prijkte single Speed of sound op de eerste plaats in de download-hitlijsten van alle vijftien sites van de legale muziekaanbieder iTunes. Speed of Sound schoot ook meteen door naar de achtste plek in de Amerikaanse Billboard. Dat is de beste Engelse binnenkomer sinds The Beatles in 1968 Hey Jude op de Amerikanen loslieten

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig