Veiling Marilyn Monroe levert meer dan miljoen dollar op
LOS ANGELES - De verkoop van ruim 200 spulletjes uit de nalatenschap van Marilyn Monroe heeft op een veiling in Los Angeles meer dan 1 miljoen dollar opgeleverd. Een van de blikvangers was het telefoonboekje van de mythische actrice. Het kleinood, dat onder meer de nummers van Frank Sinatra, Henry Fonda en Jane Russell bevat, ging voor 90.000 dollar onder de hamer.
Fans en verzamelaars uit alle hoeken van de wereld waren naar LA afgezakt om een bod te doen op de spulletjes van Monroe. De openbare verkoop heeft ruim 1 miljoen dollar in het laatje gebracht, zo vertelde veilingmeester Darren Julien. Zo telde een Engelse verzamelaar ongeveer 24.000 dollar neer voor een zomerkleedje dat Monroe in 1956 had gedragen aan de zijde van haar toenmalige echtgenoot Arthur Miller.

De klap op de vuurpijl was evenwel een schilderij dat Monroe voor president John F. Kennedy had gemaakt. De aquarel is gedateerd in juni 1962 en bevat een opdracht voor haar geliefde staatshoofd. De actrice stierf echter in augustus van dat jaar aan een overdosis medicijnen en zou haar geschenkje nooit kunnen overhandigen. Een verzamelaar hoestte er zaterdag 78.000 dollar voor op.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig