Berlusconi trapt weer tegen schenen
ROME - De Italiaanse ex-premier Silvio Berlusconi staat niet meteen bekend om zijn gereserveerde uitspraken. Zaterdag liet de voorzitter van AC Milan zich nog eens gaan. 'Wie bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in Palermo niet op de rechtse coalitie stemt, is mentaal gehandicapt', zo zei hij tijdens een bezoek aan de Siciliaanse stad. Dat meldt het persagentschap Ansa.
Berlusconi bracht een bezoek aan zijn partijgenoot Diego Cammarata, de uittredende burgemeester van Palermo, die het bij de gemeenteraadsverkiezingen van 13 en 14 april opneemt tegen de linkse kandidaat Leoluca Orlando. Die laatste was in de jaren '80 verscheidene keren burgemeester van de hoofdstad van Sicilië.

Later gaf Berlusconi toe dat hij 'overdreven' had. 'Vanochtend heb ik een overdreven term gebruikt, maar het was een grapje. Toch zou het een onvergefelijke fout zijn om niet voor een centrumrechtse coalitie te kiezen', aldus Berlusconi.

Vorig jaar, na het verlies bij de parlementsverkiezingen, bestempelde Berlusconi de linkse kiezers al als 'klootzakken'.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in