SP.A-voorzitter Johan Vande Lanotte heeft zijn senaatslijst rond. De eerste plaatsen waren al langer ingevuld, op een de kandidaat-premier zelf, op twee professor Marleen Temmerman en op drie Spirit-voorzitter Geert Lambert.
Kamerlid Guy Swennen maakt op plaats vier de overstap naar de Senaat en op vijf maakt Vlaams parlementslid Anissa Temsamani een goede kans op een zitje. Temsamani vervangt uittredend senatrice Mimount Bousakla, die na een paar aanvaring met de partij geen echt verkiesbare plaats kreeg en daarop weigerde om nog op de lijst te staan.

Vanaf plaats zes komen een groepje kanshebbers voor een eventuele zetel, op basis van hun voorkeurstemmen. Daarbij hoort senatrice Christel Geerts op plaats zes, kamerlid Cemal Cavdarli op zeven en onafhankelijk Vlaams parlementslid Flor Koninckx op acht.

Onafhankelijke senatrice Jacinta De Roeck, met wie Vande Lanotte overhoop lag omdat ze een handtekening leverde voor de lijst van Jean-Marie Dedecker, staat toch op de lijst. Maar vanop de tiende plaats is ze kansloos. Vakbondsman Hedwin De Clercq, nu al gemeenteraadslid voor SP.A, krijgt de 15de stek op de senaatslijst. Bert Anciaux is lijstduwer.