L’oiseau du Ciel van René Magritte is voor 3,4 miljoen euro verkocht tijdens de veiling van de Sabena-inboedel. Dat is ruim boven de instelprijs van 2 miljoen euro. Het werk blijft vermoedelijk in ons land, want de man die het schilderij kocht zei dat hij in opdracht van een Belgische verzamelaar had geboden.

Ook de prijzen van de eerder vandaag geveilde kunstvoorwerpen namen een hoge vlucht. Vooral voor de affiches en de vliegtuigmaquettes werd veel geboden.

De beroemde affiche With Sabena you're in good hands vond een eigenaar voor 3.300 euro en dat kreeg applaus van het publiek. Vier Afrikaanse vrouwen, een doek van Paul Daxhelet dat geschat werd op 1.000 euro, ging van de hand voor 5.000 euro. De maquette van een Airbus A 330 van Sabena werd verkocht voor 1.800 euro. Voor een affiche van Jacques Ochs, die de Thieffry-luchtvaartwedstrijd tussen België en Congo afbeeldt, werd 2.000 euro neergeteld. Andere maquettes van airbussen brachten tot 1.200 euro op, veel meer dan oorspronkelijk geschat werd.

Vandaag zijn vliegtuigmaquettes, wereldkaarten, litografieën, originele reclame-affiches, tekeningen, olieschilderijen, tafelklokken, horloges en wereldbollen geveild. Morgen worden de meubels en de voertuigen van Sabena verkocht, op de tweede en laatste dag van de veiling.


Dit bericht werd ook verstuurd via sms
Ontvang het nieuws via sms : stuur ds abo alerts naar 3302
(0,25 euro per bericht) | meer info