BRUSSEL - Enkele duizenden mensen hebben zaterdag een bezoek gebracht aan de verschillende Europese instellingen in Brussel. Die hielden voor de zesde maal een opendeurdag. Grootste publiekstrekker was het Europese parlement.
Al van 10 uur zaterdagmorgen trokken kleine en grote groepen bezoekers door de straten van de Europese wijk. De meeste onder hen Belgen, hoewel er ook heel wat buitenlandse toeristen de tijd namen om de gebouwen ook binnen te bezoeken. Overal was informatie beschikbaar in het Engels, Frans, Duits en Nederlands.

Voor het Europees parlement was het rond de middag korte tijd aanschuiven. Bezoekers konden even een zitje in het halfrond bezetten en deelnemen aan debatten en lezingen die simultaan vertaald werden. In en voor het gebouw zorgden muziekgroepen, steltenlopers en animatoren voor een feestelijke sfeer.

Ook het Justus Lipsiusgebouw, waar de Europese ministerraad samenkomt, was een grote trekpleister. In het Breydelgebouw, het huis van de Europese Commissie, werden rondleidingen gegeven in vier talen. Wie moest wachten, kon genieten van de doorlopende dansvoorstellingen van P.A.R.T.S., de dansschool van Anna-Theresa De Keersmaeker.