Standard kwam sterk uit de hoek en scoorde 3 goals tegen Germinal Beerschot op zondag. GBA zelf schopte maar één binnen. Het was een bewogen match, waarin het fluitgedrag van de scheidsrechter meermaals ter discussie stond.
Standard heeft gedaan wat het moest doen en dat is de drie punten aan huis houden. Het was een verdiende zege, maar ze kregen ook wel wat hulp van scheidsrechter Virant.

Eerst was er een niet gefloten strafschop na handspel van Tomislav Mikulic, waardoor ook de rode kaart op zak bleef. De daaropvolgende hoekschop kon wel worden binnengetikt door Kevin Vandenbergh. Daarna kreeg Standard wel een penalty nadat Ivan Leko de bal tegen zijn arm kreeg na een vrije trap.Axel Witsel miste niet en de stand stond opnieuw op gelijke hoogte. Voor de rust kon Standard de score nog verhogen na een mooie actie tussen Dieumerci Mbokani en Milan Jovanovic.

De tweede helft bracht iets minder spektakel tot de scheidsrechter opnieuw een hoofdrol ging opeisen. De doorgebroken Milan Jovanovicgaat neer toen hij Didier Dheedene wou voorbij lopen. Virant twijfelde even tussen geel voor Milan Jovanovic of rood voor Didier Dheedene. Uiteindelijk nam hij de verkeerde beslissing en de Kielse verdediger moest het veld verlaten.

Een verdiende zege voor de Rouches, met een sterke Steven Defour als dirigent. Zure nederlaag voor G. Beerschot, waar vooral scheidsrechter Virant vermoedelijk niet van zal kunnen slapen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in