Vader van Maddie keert terug naar plaats van ontvoering
Foto: reuters
De vader van het vermiste Britse meisje Madeleine McCann, Gerry McCann, is teruggekeerd naar het Portugese Praia de Luz om er mee te werken aan een tv-reportage over de verdwijning van zijn dochter. De inwoners van Praia de Luz zijn niet te spreken over de komst van de Gerry McCann. Sinds de verdwijning van het kind op 3 mei 2007 is het aantal toeristen in de regio gedaald.
De tv-reportage reconstrueert de tragische avond waarop Madeleine McCann verdween uit de vakantiewoning in Portugal. De moeder van Madeleine zal niet te zien zijn in de reportage, zij kon het naar verluidt niet aan om terug te keren naar de badplaats.

De reportage zal, op vraag van de ouders, vertoond worden op verschillende Europese tv-zenders in de hoop zo nieuwe aanwijzingen te vinden over de verdwijning van Madeleine.

De bewoners van de badplaats Praia de Luz zijn niet tevreden over de komst van Gerry McCann. Volgens hen zijn de McCanns verantwoordelijk voor het feit dat het toerisme in de streek gedaald is. Posters van Madeleine worden vaak weggenomen of besmeurd. 'Ziet hij dan niet dat wij leven van de toeristen? Wil hij dan alles erger blijven maken?', aldus een lokale bewoonster in het Portugese dagblad Jornal de Notycias.

De ouders van Madeleine werden, door de Portugese politie, maandenlang beschouwd als verdachten in de verdwijningszaak. In juli 2008 zijn ze echter buiten verdenking gesteld.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in