Het gedrag van de beruchte gevangene Farid 'le fou' Bamouhammad, is gestabiliseerd en genormaliseerd in de gevangenis van Brugge. Dat heeft minister van Justitie Stefaan De Clerck gemeld aan meerdere politici uit Namen. De cipiers van Namen waren in staking gegaan tegen de komst van Bamouhammad vanuit Brugge, een gevangenis met hoge veiligheid.
De staking werd pas opgeheven nadat de omstreden gevangene naar het gevangenishospitaal van Sint-Gillis was overgebracht. Het gevangenispersoneel vond dat het niet de gepaste opleiding heeft gekregen om met dergelijke gedetineerden om te gaan.

Elke verplaatsing van Farid Bamouhammad had immers gevolgen voor de andere gedetineerden. Hij kreeg extra bewaking en mocht geen enkele activiteit met de anderen doen. Dat leidde tot vragen bij de politici over de integratie van de gedetineerde in de instelling van Namen.

Maar de justitieminister antwoordde dat het gedrag van Farid Bamouhammad in de streng bewaakte afdeling van de gevangenis van Brugge gestabiliseerd en genormaliseerd was. Het doel van zijn overplaatsing is na te gaan of zijn gedrag verbetert, aldus nog De Clerck. Het is volgens hem de directie die moet beslissen wie er in de gevangenis binnenkomt of buitengaat en niet het personeel.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in